Odmaševanje kuhinjskega odtoka brez škodljivih kemikalij

Pri gospodinjskih opravilih se lahko srečujemo z najrazličnejšimi težavami. Med zelo pogostimi je tudi odmaševanje kuhinjskega odtoka, zato je še toliko pomembneje vedeti, kako se takšnega procesa lotiti na najučinkovitejši pa tudi dovolj hiter način. Na trgu sicer obstajajo številna sredstva, ki pa so lahko kar precej draga. Poleg tega pa sploh ni nujno, da so dovolj učinkovita. Ena od slabosti je lahko tudi ta, da takšna sredstva vključujejo številne kemikalije, ki so škodljive tako za ljudi kot tudi za samo okolje.

Če odmaševanje kuhinjskega odtoka samo odlašate, lahko to privede še do precej večjih nevšečnosti pri vas doma. Zato je še toliko bolj smiselno, da otoke prečistite čim prej. Kadar sama situacija še ni tako zelo resna, so vam lahko v pomoč izjemno preprosti triki. Pomembno je, da se v prvi vrsti torej izogibate kupljenih izdelkov, v katerih se neredko nahajajo zelo agresivne snovi, ki so škodljive za zdravje.

Vrela voda za odmaševanje odtoka v kuhinj

Najbolj preprosta, poceni in dovolj učinkovita rešitev za odmaševanje kuhinjskega odtoka je na primer uporaba vrele vode. Postopek je sila enostaven. V posodi najprej zavrite dovolj veliko količino vode. Nato pa jo postopoma in dovolj previdno zlivajte v odtok. Zlivanje je treba občasno prekiniti za nekaj sekund.

Če odmaševanje kuhinjskega odtoka torej predstavlja le manjšo, začetno težavo, je vrela voda lahko povsem zadostna in učinkovita rešitev. Paziti pa morate na občutljivo keramiko. Ta namreč lahko ob uporabi prevroče vode tudi popoka.

Zmes sode bikarbone in kuhinjske soli

Za odmaševanje kuhinjskega odtoka je lahko izjemno učinkovita tudi zmes oziroma kombinacija sode bikarbone ter navadne kuhinjske soli. Mešanico je treba postopoma ter previdno vsipati v zamašeni odtok. Čez približno pol ure je treba v odtok naliti še vrelo vodo.

Med vodo, soljo in sodo pride do kemijske reakcije posledično pa tudi do dovolj učinkovite odmašitve.