Moje študentsko počitniško delo in prodaja plovil

Bližal se je julij in že drugo leto si najdem počitniško delo, da nekaj zaslužim. Do zdaj sem delal sama takšna dela, ki niso bila pomembna in ko nisem kaj dosti odnesel od njih, sem pa zaslužil. Sedaj pa sem videl oglas prodaja plovil, rabili so študenta za pomoč pri delu. 

To delo mi je bilo zelo všeč, sicer nisem poznal tega področja, tudi izkušenj nisem imel, a sem se vseeno prijavil na razgovor, saj sem prepričan, da če bi bil priden, bi to delo lahko opravljal, vse se da naučiti, je moje mnenje in nekje je potrebno začeti. Samega razgovora me je bilo pošteno strah, to pa zato, ker sem si to delo želel, prodaja plovil mi je bila zelo zanimiva, predvsem za to, da bi se kaj novega naučil. Na razgovoru sem bil odkrit, da ne znam veliko o plovilih in plovbi, da pa se imam željo naučiti in da lahko delam, kadarkoli želijo. Videl sem, da sem navdušil delodajalca, sicer je moral imeti še kar nekaj razgovorov, a mi je obljubil da me pokliče. Po nekaj urah me je poklical in mi rekel, če lahko pridem delat že jutri, potem je to delo moje. In tako se je začela moja prodaja plovil, čisto od začetka, ker pa sem imel željo po znanju, sem kar hitro vse skupaj obvladal.

Delal sem skozi celo poletje, prodaja plovil mi je postala tako všeč, da sem skoraj cele dneve preživljal v marini in se učil, zanimamo me je vse, plovila, prodaja plovil, stranke, ki so prišle na ogled, razni tečaji in izpiti za plovila. V dveh mesecih sem se naučil ogromno, ker sem oktobra moral spet na faks, sem ohranil svoje delo samo za vikende in praznike, tako je še sedaj moj vir zaslužka prodaja plovil, a to ne pomeni, da prodajam plovila, sem le zraven in pomagam pri vsem, kar me pač potrebujejo.